Leerlingen Mytylschool bezoeken De Rooi Pannen

Tijdens twee oriënterende bezoeken hebben onze leerlingen zich zeer welkom gevoeld op De Rooi Pannen waar ze hebben gezien, gewerkt en geproefd!

Groep D2 kreeg tijdens het oriënterende bezoek op De Rooi Pannen naast een inkijkje in het gebouw, van hotel tot in de keuken. Daar, in de keuken, hebben de leerlingen geholpen om soep te maken. De groenten werden gesneden en de soep werd uiteindelijk aan echte klanten geserveerd. De kinderen mochten daarna een broodje maken voor zichzelf, met allemaal lekkers dat zij zelf gekozen hadden. Deze broodjes mochten de leerlingen mee naar huis nemen, want ze werden getrakteerd op een heerlijke lunch in een echt restaurant. Er was voor iedereen een cocktail, tomatensoep, een hamburger met frietjes en een heerlijk toetje!

Groep VMBO 1-2 bracht ook een bezoek aan De Rooi Pannen. Zij hebben zich mede in het kader van oriëntatie op vervolgonderwijs laten informeren over de mogelijkheden tot het volgen van onderwijs op de Rooi Pannen. Daarnaast zijn de leerlingen met het openbaar vervoer naar De Rooi Pannen gereisd. Zo werd ook gewerkt aan het verbeteren van hun persoonlijke mobiliteit. De rondleiding, verzorgd door leerlingen van De Rooi Pannen was prettig en informatief. Hierna werd ook VMBO 1-2 getrakteerd op een heerlijke lunch!

 We willen De Rooi Pannen, en in het bijzonder Irma van Loon bedanken voor de gastvrijheid en fantastische kennismaking met De Rooi Pannen.