Leerlingen

De Mytylschool Eindhoven is er voor jou!

De Mytylschool Eindhoven is een school die lijkt op elke andere school bij jou in de buurt. Alleen hebben onze leerlingen een ‘motorische’ (lichamelijke) handicap.

Een lichamelijke handicap heb je als een deel van je lichaam niet goed functioneert. Sommige kinderen kunnen bijvoorbeeld hun benen niet gebruiken en zitten daarom in een rolstoel. Andere kinderen kunnen hun spieren niet goed controleren en hun bewegingen niet goed sturen. Zo zijn er heel veel verschillende lichamelijke handicaps.

De Mytylschool is een school voor kinderen en jongeren met een handicap. Het schoolgebouw is aangepast zodat zij aan alle lessen kunnen deelnemen. Op deze pagina zie je hoe de school eruit ziet. Kijk maar naar de foto’s, filmpjes en lees de nieuwsberichten maar eens!

Speciaal Onderwijs (SO)

Voortgezet Speciaal Onderwijs (VSO)

Leerlingenraad

De school heeft een leerlingenraad waarin leerlingen uit de afdeling VSO mee kunnen praten over de school en inbreng hebben namens alle leerlingen. De leerlingen uit de leerlingenraad spreken met de teamleider VSO over zaken die de leerlingen beter of anders zouden willen zien en stellen dingen voor namens de (mede-)leerlingen zelf.

Onder begeleiding zal de leerlingenraad dit proberen uit te voeren. De leerlingen worden jaarlijks democratisch gekozen, de leerlingen stemmen dus wie er in de leerlingenraad komt. Voor meer informatie over de leerlingenraad kunt u contact opnemen met Lars van den Oever via het algemene telefoonnummer van de school.