Informatie over hoofdluis

Regelmatig krijgen medewerkers van de school vragen over hoofdluis van ouder(s)/verzorger(s). Daarom hebben de de informatie over het behandelen van hoofdluis hier op een rijtje gezet, want laatste jaren zijn de inzichten over de behandeling van hoofdluis flink veranderd. Bijvoorbeeld het wassen of in de diepvries leggen van alle kleding en knuffels is achterhaald.

Het LSH, het landelijk steunpunt voor hoofdluizen, heeft veel tips en informatie over hoofdluis op de website http://landelijksteunpunthoofdluis.nl.  

Ook hebben we de folder van het RIVM op de ouderpagina van deze website gezet. Klik HIER voor een directe link.

Wij  willen wij adviseren Blijf voorzichtig met gebruik van chemische middelen. Deze zijn al zoveel jaren gebruikt dat er resistentie is ontstaan bij de luizen en dus niet meer of onvoldoende werkt. Het gevolg is dat hoofdluizen moeilijker uit te roeien zijn. Liever eerst kammen, kammen, kammen met anti-klit middelen. (Daar houden luizen écht niet van zij hechten zich dan moeilijker).

Voor kinderen is een fijn item gemaakt door het klokhuis. Klik de link hieronder om het filmpje te kijken:

http://www.hetklokhuis.nl/tv-uitzending/3162/Hoofdluizen

Na elke vakantie controleert de luizenbrigade van de school de leerlingen op hoofdluis. Op school zijn ook luizenkammen te koop voor  € 2,- per stuk. Deze zijn verkrijgbaar bij de verpleegkundigen van de school. Wanneer u er zelf achter komt dat uw kind hoofdluis heeft willen wij u vragen om dit zo snel mogelijk te melden bij de leerkracht/mentor van uw kind.

Alvast vriendelijk bedankt hiervoor!