Terugblik op een zeer geslaagde vrijwilligersdag!

Op woensdag 18 april hebbenmedewerkers van De Meeuw er flink de schouders onder gezet!
Zij hebben het schoolplein opgeknapt bij de Mytylschool in Eindhoven.

De Mytylschool is een school voor leerlingen van 4 t/m 20 jaar met een functionele beperking. Zij bieden leerlingen onderwijs, zorg en begeleiding op maat. Dit doen zij samen met de ouders en/of verzorgers van de leerlingen en de partners waarmee zij samen werken.

Op deze zonnige (zelfs hete) dag is het binnenpleintje opgeknapt door het verwijderen van de buxushaag, het schoolplein heeft weer een prachtige zitplek doordat het bladafval is verwijderd en de plek is schoongemaakt, een bladkorf is gemaakt zodat ook in de toekomst het bladafval handig kan worden opgeruimd en ook de speeltoestellen zijn schoongemaakt en klaar om gebruikt te worden! Terwijl onze collega’s hard aan het werk waren hebben de leerlingen van de Mytylschool een heerlijke lunch gemaakt. Tevens was fotograve Gytha Steenhoven als vrijwilliger aanwezig  om prachtige foto’s te maken van deze leuke dag.

Monique Gijsbers, De Mytylschool: Wat een team! Gisteren heeft ons schoolterrein een flinke opknapbeurt gehad van een groep medewerkers van de Meeuw, inclusief een fotograaf, die zich als vrijwilliger gemeld hadden voor deze klus. Het was een enthousiaste, en vooral keihard werkende, club mensen.  Een leuke mix van verschillende functies uit het bedrijf, die elkaar niet allemaal bleken te kennen, waardoor er ook nog een soort teambuildingsgevoel ontstond. Voor ons erg leuk om dit tijdens de lunch te mogen zien en horen. Het was even zwoegen, want de zon stond lekker aan de hemel te branden, en de klussen waren pittig, maar het resultaat is enorm mooi! Wij zijn onder de indruk van het eindresultaat, de energie, het plezier, de interactie met onze kinderen en met elkaar. Deze dag was voor iedereen een succes, en onze leerlingen kunnen er nog lang van genieten. De Meeuw en Samen voor Eindhoven, hartstikke bedankt!!

Maaike van Willigen, De Meeuw: Op de eerste zomerse dag in april met 8 collega’s vrijwilligerswerk doen bij de Mytylschool in Eindhoven was echt heel erg leuk!! Onze taak was een deel van het terrein/schoolplein rondom de school opknappen. Na een aantal uren keihard werken was het resultaat goed zichtbaar, de patio was buxusvrij, een bladkorf was geplaatst, de verspringbaan en de “vuurplaats” opgeknapt. De kinderen van de school hadden op hun beurt een heerlijke lunch voor ons gemaakt. Naast de enorme waardering die we van de school kregen vond ik het een hele leuke ervaring om dit samen met collega’s te doen. We hebben elkaar beter leren kennen, zijn meer te weten gekomen over elkaars werkzaamheden en hebben meer begrip voor elkaar gekregen. Kortom een topdag met topcollega’s!!

Jos Smetsers, De Meeuw: Ik heb gisteren een heel leuke dag gehad het weer was perfect, en vooral de blije gezichten van directeur, de medewerkers en niet te vergeten de kinderen was heel mooi.  Een goed team is het halve werk en zeker voor herhaling vatbaar. Bedankt.    

Henry Schellekens, De Meeuw: Het was perfect weer om in de tuin te werken. Wat een super mooi goed doel hebben we uitgekozen, als je de reactie ziet van de directeur dan word ik daar blij van. Ook mooi om te zien dat er 3 leerlingen hebben meegeholpen. Het was gezellig en we hebben veel werk verricht. Vooral de zitkuil is mooi opgeknapt.

Jos Spierings, De Meeuw: Het was gisteren een mooie klusdag, en zeker met de collega's om op deze wijze een bijdragen te leveren met het opknappen van het speelterrein van de Mytylschool. En inderdaad voor herhaling vatbaar.

Eric Koenraads, De Meeuw:  Het was een leuke mooie dag waarbij ik veel voldoening heb gekregen door iets voor de school te kunnen doen. Vooral de kuil die enorm opgeknapt is geeft voldoening. Zo zie je dat je de medemens op een relatief eenvoudige wijze kunt helpen. Een goed initiatief van De Meeuw. Daarnaast ook top om met de diverse disciplines van De Meeuw samen te werken. Voor herhaling vatbaar.

De Meeuw organiseert ieder jaar een aantal vrijwilligersactiviteiten waar medewerkers aan mee kunnen doen tijdens werktijd. Leerlingen en medewerkers van Mytylschool Eindhoven bedanken iedereen voor de inspanningen!